سلام
در اینجا جزوه تحلیل غیرخطی که بعضی از دانشجویان لطف کردند و در اختیار من قرار دادند، به اشتراک می گذارم.
فیلم کلاس های غیرخطی در یوتیوب کانال “daneshesaze” موجود هست ولی چون از جلسه 12-13 به بعد تخته از دور افتاده و متن ها کوچک شده گفتم شاید خوندنش سخت باشه و مطالعه از روی جزوه راحت تر باشه.
در واقع یکی از دانشجویان دکتری به من می گفت که روی دسکتاپ کامپیوترم، فیلم رو کنار جزوه باز می کنم. فکر کردم احتمالا ایده خوبیه.
حر خسروی
سلام ، خسته نباشید.
ممنون میشم اگه جواب تمرین آخری جزوه درس تحلیل غیر خطی سازه رو هم قرار بدین .
تشکر فراوان بابت این آموزش ها
سلام، خواهش می کنم. واقعیتش الان اصلا آمادگی حل تمرین رو ندارم. یعنی وقت اجازه نمی ده. ببخشید.
سلام بر استاد گرامی خسته نباشید
در آخرین درس رفتار غیر خطی مصالح برای محاسبه تغییر مکان جانبی الاستیک ستون طبق روش لنگر سطح ابتدا از منحنی کروچر فی وای انتگرال گرفتید تا چرخش الاستیک گره محاسبه شود سپس آن را در ارتفاع ستون ضرب کردید تا تغییر مکان جانبی الاستیک ستون ناشی از چرخش الاستیک گره بدست بیاید حالا سوال بنده اینه که این تغییر مکان جانبی الاستیک غیر از تغییر مکان جانبی الاستیک ناشی از افت یا دلتای ستونهاست که در روش شیب افت بدست می آوریم و برای محاسبه تغییر مکان جانبی الاستیک کل ستون باید این دو مقدار با هم جمع شوند ؟
حالا اگر بخواهیم تغییر مکان جانبی نهایی قاب را بدست آوریم باید تغییر مکان جانبی ستون ناشی از چرخش پلاستیک گره ها رو با مجموع دو مقدار قبلی جمع کنیم ؟
و در آخر برای بدست آوردن ضریب شکل پذیری تغییر مکان جانبی قاب باید تغییر مکان جانبی نهایی قاب که مرحله قبل بدست آوردیم به مجموع تغییر مکان جانبی های الاستیک ستون ناشی از چرخش الاستیک گره و همچنین ناشی از افت ستون تقسیم کنیم یا برای محاسبه ضریب شکل پذیری قاب از مقدار افت ستون (دلتای روش شیب افت) در صورت و مخرج کسر cd قلم بگیریم یعنی در محاسبه صورت کسر که تغییر مکان جانبی نهایی قاب است فقط تغییر مکان های جانبی حاصل از چرخش الاستیک و پلاستیک گره با هم جمع شوند و بر تغییر مکان جانبی حاصل از چرخش الاستیک گره تقسیم شود؟
سلام علیکم، سلامت باشید. اول از همه خوشحالم که درس رو خوب دنبال کرده و روی آن فکر می کنید.
در مورد سوالتون، اول باید توضیح بدم که در روش لنگر سطح، اینطور نبوده که اول چرخش گره را حساب کنیم و بعد در ارتفاع ستون ضرب کنیم، تغییر مکان جانبی قاب رو به دست بیاریم. بلکه اینطوری بوده که با استفاده از قضیه دوم لنگر سطح مستقیم دلتا رو به دست آوردیم. یعنی از مساحت نمودار کرورچر نسبت به بالای ستون استفاده کردیم.
دلتایی که به روش لنگر سطح حساب کردیم با دلتایی که به روش شیب-افت حساب میشه هیچ فرقی نداره. در واقع یک تغییرمکان الاستیک داریم که به هر روشی میشه حساب کرد، چه لنگر سطح، چه شیب- افت یا … فقط لنگر سطح اینجا راحت تره با توجه به دونستن حدودی نقطه عطف و انحنای تسلیم. شما می تونید دلتای متناسب با بارجانبی را حساب کنید و بعد مقدار بار متناظر با لنگر تسلیم در پای ستون و دلتای تسلیم رو پیدا کنید. می بینید طولانی تره.
فکر کنم با همین توضیحات بقیه واضح میشه که دلتای پلاستیک ناشی از چرخش مفاصل پلاستیک رو به این دلتای تسلیم اضافه کردیم تا ظرفیت تغییرمکان قاب به دست بیاد و بعد تقسیم بر دلتای تسلیم کردیم تا ظرفیت شکل پذیری معلوم بشه.